Familjen Ljung

Vilka vi är

Eva-Lotta är född och uppvuxen i Motala med omnejd. Hon läste humanistiskt gymnasium på Platenskolan, studerade engelska vid Linköpings universitet och var au-pair i London och Lyon, innan hon kom till Uppsala 1993. Där fortsatte hon att läsa framför allt engelska och var bland annat klubbmästare och bibliotekarie på Östgöta Nation. 1998-99 läste hon en magisterutbildning i översättning vid University of Surrey, och efter att ha arbetat som översättare på en byrå i England, öppnade hon egen översättningsverksamhet 2002.

Johan föddes i Lund men flyttade som sexåring till Linköping. Efter studenten från S:t Lars Skola, gjorde han lumpen på Tolkskolan och blev sedan kvar i Uppsala. Han pluggade teknisk fysik och blev sent omsider civilingenjör. Efter nästan tio år på Cision, började han ett nytt jobb på Eniro i mars 2007. 90-talet tillbringade han framför allt på Östgöta Nation, där han bland annat var förste kurator 1995. Det var där och då han träffade Eva-Lotta, och de gifte sig 1999.

Nils föddes på Akademiska Sjukhuset i Uppsala i augusti 2001. I juli 2003 blev han storebror, när Edvin föddes på Ystad Lasarett. Nils och Edvins favoritlänkar finns här.

Var vi bor

Aspudden2003 flyttade vi till ett nybyggt lägenhetshus i Aspudden, i södra Stockholm. När vi flyttade hit från Uppsala visste vi inte så mycket om olika stockholmsförorter. Vi tänkte mest att vi ville bo söder om stan, och från Aspudden kom man snabbt och lätt upp på E4:an. Först sedan vi flyttat hit upptäckte vi närheten till skog och vatten i Vinterviken, att det finns en stor park med mini-zoo, och att man utan större ansträngning kan promenera upp på Södermalm. Att det var trendigt att flytta till Aspudden och närliggande förorter ("SOSO", "GLAM" eller "TriBeLi") hade vi ingen aning om. Men visst, det är säkert bra för prisutvecklingen för vår lägenhet, Borrby om vi någon gång skulle få för oss att flytta. Vilket vi inte har några planer på.

Somrar och längre helger tillbringar vi i vår lilla funkislåda i Borrby på Österlen. Om flytten till Aspudden mest var en lycklig slump, så var valet av Borrby mer givet; där är Johans mormor född och uppvuxen. Andra, kanske mer kända, borrbybor är Österlen-poeten Theodor Tufvesson (1884-1947) och fotografen Carl Fredrik Ohlsson (1905-2000). I Borrby finns bank, pizzeria, biograf och ett tiotal butiker. Och fyra kilometer från byn ligger Borrby Strand, som är en del av en över en mil lång sammanhängande sandstrand. Så vi trivs rätt bra där med.

Fotoalbum